W jury konkursu zasiedli: Andrzej Betlej (przewodniczący), Dariusz Szul (zastępca przewodniczącego), Agnieszka Kluz-Wanat (członek) oraz Gabriela Bałut (członek). Wybór potraw nie był łatwy, ale ostatecznie jury przyznało następujące miejsca:
• I miejsce: KGW w Nagórzanach „Nagórzanki” za „Staropolski żurek na zakwasie z prawdziwkami”;
• II miejsce: KGW w Załużu za potrawę „Bigos Soplicy”;
• III miejsce: KGW w Nowotańcu za potrawę „Gołąbki z hreczki z grzybami w sosie grzybowym”.
Wszystkie koła biorące udział w konkursie otrzymały nagrody finansowe i rzeczowe, w tym m.in. bony w wysokości 500 zł ufundowane przez powiat sanocki.
Śmieciowe jedzenie zabiera pamięć
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?